Thursday, 25 October 2012

Wednesday, 17 October 2012

TRICK : Up Followers Twitter Dengan Cepat !!

Salam.

Sebelum tu.. Jom follow twitter aku  >SINI< promote jer

Trick ini hanya untuk yang berminat sahaja !!

kat bawah nie aku ada list-kan laman web auto follow tu.



Cara nak guna :

  • Pilih salah satu website di atas
  • Di bagian ID tu, tulis ID twitter korang, password pun sama... (nie bagi yg belum sign in twitter)
  • Lepas tu.. tunggu sampai prosesnya selesai..
Satu lagi, korang tak boleh pilih orang tu asal mana...  so, random je lah... kalau korang tak kisah followers korang tu asal mana.. korang biarkan je lah... yang tak suka tu... korang klik je kat bagian atas tu.. " Remove Account ". Masukkan ID twitter & password - tunggu - SELESAI !!

Monday, 15 October 2012

Antara bintang - Bintang Gangnam Style


Salam.

Saya pasti anda sudah pun mengenali siapa PSY sekarang, tidak kira sama ada anda peminat industri hiburan Korea, menyukai "Gangnam Style" atau ingin berpindah ke planet lain kerana sudah muak mendengar lagu tersebut. Namun begitu, video "Gangnam Style" pada awalnya tidak disangkakan akan mendapat sambutan hangat oleh mereka yang tidak pernah peduli tentang gelombang K-Pop pun. Malah pihak YG Entertainment menggunakan khidmat kemunculan bintang-bintang lain untuk meraih populariti awal.

Jadi siapakah bintang lain yang telah digunakan oleh PSY dan YG Entertainment untuk memeriahkan video klip lagu tersebut?

Lelaki berpakaian serba kuning dengan tarian aneh
Lelaki itu muncul dengan kereta sport berwarna merah, perasan dirinya bergaya dan mencabar PSY dengan tariannya. Bagi mereka yang tidak mengenalinya, dia bukanlah sesiapa kecuali seorang lagi lelaki pelik di antara begitu ramai manusia pelik dalam "Gangnam Style".
Namun bagi mereka yang mengikuti perkembangan dunia hiburan Korea Selatan, mereka mengenalinya dengan nama Yu Jae-suk, atau gelarannya "The Nation MC" atau Pengacara Nombor 1 Korea. Yu yang lebih dikenali sebagai "Si Belalang" ini memulakan kerjaya pada tahun 1991 dalam bidang pengacaraan dan selepas 21 tahun, Yu menjadi seorang daripada bintang Korea paling dikenali melalui rancangan seperti "Happy Together" (KBS), "Infinite Challenge" (MBC) dan terutama sekali rancangan paling popular, "Running Man" (SBS). Malah dia juga sangat disukai ramai kerana sikapnya yang budiman dan pemurah. Anda mungkin ketawakan tarian lucunya, tetapi ketahuilah bahawa Yu Jae-suk merupakan ikon hiburan yang sangat dihormati!

Lelaki pelik di dalam lif
Selepas populariti "Gangnam Style", khabarnya bukan PSY sahaja yang mendapat perhatian umum. Lelaki berwajah lucu yang menari dengan jelek di dalam lif dalam klip videonya juga mula mendapat banyak tawaran lakonan dan kemunculan di televisyen.
Lelaki lucu dengan tarian yang memualkan itu bernama Noh Hong-chul dan dia memiliki ijazah dalam kejuruteraan mekanikal di Universiti Hongik. Bermula di stesen Mnet sebagai pengacara rancangan "Dr. No's Pleasure Street" pada tahun 2004, Noh menjadi satu daripada pengacara dan penghibur rancangan variasi paling direbuti ramai. Antara siri variasi televisyen yang disertainya termasuk "Infinite Challenge" di MBC bersama idolanya Yu Jae-suk, mengacara "Heroes" di SBS bersama Lee Hwi-jae dan juga pengacara bersama "Korea's Got Talent" di stesen tvN.

Si gadis seksi di dalam tren
Mungkin dia tidak perlu diperkenalkan. Kami pasti selepas kemunculannya di dalam "Gangnam Style", gadis seksi ini pasti menjadi orang pertama yang akan dicari di Google oleh mereka yang tidak mengenalinya.
Ya, si gadis seksi di dalam tren dalam klip video PSY itu bernama HyunA (nama asal Kim Hyun-ah) dan dia merupakan seorang penyanyi rap, penari, model, pereka fesyen dan ahli kumpulan idola K-Pop yang dikenali dengan nama 4minute. Gadis yang baru berusia 20 tahun ini sedang menuntut di Universiti Konkuk dalam bidang Seni Budaya dan merupakan anak emas agensinya, Cube Entertainment sehinggakan HyunA diberikan kebebasan untuk menghasilkan beberapa album solonya sendiri, diserap ke dalam projek sub-unit Trouble Maker bersama Hyun-seung dari kumpulan BEAST dan menarik perhatian YG Entertainment untuk menggunakan khidmatnya dalam muzik video PSY.
HyunA juga dikenali kerana seringkali menerima kritikan akibat imejnya yang terlalu seksi dalam persembahan dan muzik video - tidak bersesuaian dengan usianya yang dianggap masih terlalu muda.

Dua warga tua bermain catur
Para peminat Big Bang pasti menjerit setiap kali mendengar dua nama ini. Kemunculan mereka dalam "Gangnam Style" sebagai dua orang warga tua yang sedang bermain catur ini masih lagi dipertikaikan dan ada yang mengatakan dua warga tua itu bukanlah Dae-sung dan Seung-ri.
Namun apa pun, Dae-sung dan Seung-ri merupakan dua daripada lima ahli kumpulan idola popular K-Pop, Big Bang yang bernaung di bawah YG Entertainment – syarikat sama yang menempatkan PSY. Dae-sung (23 tahun) terkenal dengan sifat ceria dan lucunya dan merupakan antara penyanyi idola dengan suara R&B yang sungguh merdu sekalipun tidak memiliki wajah kacak yang tipikal di kalangan idola K-Pop. Dae-sung juga pernah berlakon dan menyertai program variasi bersama Yu Jae-suk, "Family Outing" di KBS.
Seung-ri pula merupakan ahli termuda kumpulan Big Bang yang bermula sebagai peserta dalam rancangan nyanyian anjuran kumpulan Shinhwa. Penyanyi berusia 21 tahun ini juga bertindak sebagai seorang daripada jurutari Big Bang dan menjadi 'jurucakap' buat Big Bang kerana sikapnya yang ramah tamah dan mudah mesra. Seung-ri juga bakal muncul dalam filem adaptasi manga Jepun, "Kindaichi" tidak lama lagi.

Si PSY versi cilik
Semua orang jatuh cinta dengan si kecil comel yang menari dengan penuh bergaya bersama PSY di dalam "Gangnam Style". Namun hanya selepas populariti memuncak muzik video tersebut, si cilik ini meraih perhatian.

Namanya Hwang Min-woo dan dia merupakan seorang prodigi tarian yang pernah membuat kemunculan di rancangan mencari bakat "Star King" di SBS dan musim kedua "Korea's Got Talent" di tvN. Hwang mendapat perhatian industri hiburan melalui rancangan-rancangan tersebut selepas dia mempersembahkan tarian Rain dan koreografi "Bonamana", yang membolehkan Hwang memenangi 5,000 dolar sebagai peserta terbaik "Star King" ketika berusia lima tahun. Dia juga dikenali sebagai "Shin-dong Mini" kerana menyerupai ahli Super Junior, Shin-dong yang bertubuh 'comel' tetapi hebat dalam tarian.

Wednesday, 10 October 2012

Lawak ke Bodoh ?!



Man: Din..!! Jom ikut aku g kebun.. aku nak tnjukkan ko satu benda..
Din: Ape benda nye man..?? Best sangat ke..??
Man: Ade satu benda pelik berlaku kat kebun aku..!!
Din: Ape dia..??
Man: Ko ikut jela..!!

Sesampainya di kebun si Man..

Man: Ko tengok ni din.. 2 bulan lepas aku tanam biji rambutan kat sini.. Tapi sekarang yang tumbuh Batang ubi Kayu..!!
Din: Eh yeke ni Man..?? Ko biar betul.. Ntah2 ko tanam biji rambutan tu kat tempat lain tak..??
Man: Tak Din.. Aku ingat.. sebab lepas aku tanam aku ada letak tanda..
Din: Ko letak tanda apa Man..??
Man: Aku ade cucuk batang ubi kat sini..
Din: Ape ke bengap ko ni Man..??

Lelaki Terkejut dapat Wang Kertas Ganjil




TAWAU: Seorang kakitangan awam terkejut selepas mendapati wang kertas tulen RM10 miliknya terpampang jelas dua gambar wajah gabenor Bank Negara.

Menurut Lim Chee Kah, 48, wang kertas berkenaan berbeza dengan wang kertas kebiasaannya yang hanya tertera jelas satu wajah gabenor.

“Saya mendapat wang ini di Pasar Pagi di Tanjung Malim Perak semasa sedang membeli-belah,” katanya.

Beliau hanya perasaan keganjilan wang berkenaan ketika tiba di rumah dan mendapati ianya berbeza dengan wang kertas lain miliknya.

“Tujuan saya mendedahkan wang ini hanya untuk berkongsi dengan orang ramai,” katanya.

Beliau yang bertugas sebagai Ketua Jabatan Ilmu Pendidikan Institut Perguruan Kampus Tawau menyifatkan penemuan wang kertas pelik itu sebagai satu `feng shui’ bagi kepercayaan kaum Tionghua.

Beliau pada masa ini tidak berniat untuk memberikan atau menjual wang kertas berkenaan kepada sesiapa dan akan menyimpannya untuk tujuan koleksi.

-BorneoPost

Contest : Berapakah Jumlah nya ?

Salam.


Kepada sesiapa yg nak join boleh klik gambar tu ya...

Berapakah jumlah nya ?

RM 43.80

Tuesday, 9 October 2012

MATI !!

Salam.

          Pagi itu pagi minggu. Cuaca cukup sejuk sehingga mencapai takat suhu beku. Sebab itu saya tidak mandi pagi sebab air kolah jadi air batu dan air paip tidak mahu keluar sebab beku di dalam batang paip. Pagi itu saya bersarapan dengan keluarga di dalam unggun api kerana tidak tahan sejuk. Selepas itu emak saya mengajak saya menemaninya ke pasar. Tetapi saya tidak mahu.

          Selepas emak menikam perut saya berkali-kali dengan garfu barulah saya bersetuju untuk mengikutnya. Kami berjalan sejauh 120 kilometer kerana pasar itu letaknya 128 kilometer dari rumah. Lagi 8 kilometer nak sampai pasar saya ternampak sebuah lori kontena meluru dengan laju dari arah belakang.
Dia melanggar emak saya. Emak saya tercampak ke dalam gaung. Dia menjerit “Adoi!”. Lepas itu emak saya naik semula dan mengejar lori tersebut. Saya pun turut berlari di belakang emak saya kerana takut emak saya melanggar lori itu pula. Pemandu lori itu nampak kami mengejarnya. Dia pun memecut lebih laju iaitu sama dengan kelajuan cahaya. Kami pula terpaksa mengejar dengan lebih laju iaitu sama dengan dua kali ganda kelajuan cahaya. Emak saya dapat menerajang tayar depan lori itu. Lori itu terbabas dan melanggar pembahagi jalan lalu bertembung dengan sebuah feri. Feri itu terbelah dua.
Penumpang feri itu yang seramai 100 orang semuanya mati. Pemandu feri itu sangat marah. Dia pun bertukar menjadi Ultraman dan memfire pemandu lori Pemandu lori menekan butang khas di dalam lori dia..lori itu bertukar menjadi robot Transformer. Mereka bergaduh di udara. Emak saya tidak puas hati Dia pun terus menyewa sebuah helikopter di Genting Highlands dan terus ke tempat kemalangan. Dia melanggar pemandu feri yang telah bertukar menjadi Ultraman itu.

         Pemandu feri itu terkejut dan terus bertukar menjadi pemandu feri semula lalu terhempas ke jalanraya. Pemandu feri itu pecah. Pemandu lori sangat takut melihat kejadian itu. Dia meminta maaf dari emak saya. Dia menghulurkan tangan ingin bersalam. Tetapi emak saya masih marah. Dia menyendengkan helikopternya dan mengerat tangan pemandu lori itu dengan kipas helikopter. Pemandu lori itu menjerit “Adoi..!” dan jatuh ke bumi. Emak saya menghantar helikopter itu ke Genting Highlands. Bila dia balik ke tempat kejadian, dia terus memukul pemandu lori itu dengan beg tangannya sambil memarahi pemandu lori itu di dalam bahasa Inggeris.

          Pemandu lori itu tidak dapat menjawab sebab emak saya cakap orang putih. Lalu, pemandu lori itu mati. Tidak lama kemudian kereta polis pun sampai. Dia membuat lapuran ke ibu pejabatnya tentang kemalangan ngeri itu. Semua anggota polis di pejabat polis itu terperanjat lalu mati. Orang ramai mengerumuni tempat kejadian kerana ingin mengetahui apa yang telah terjadi. Polis yang bertugas cuba menyuraikan orang ramai lalu dia menjerit menggunakan pembesar suara. Orang ramai terperanjat dan semuanya mati.

          Selepas itu emak saya mengajak saya ke pasar untuk mengelak lebih ramai lagi yang akan mati. Di pasar, emak saya menceritakan kejadian itu kepada penjual daging. Penjual daging dan peniaga-peniaga berhampiran yang mendengar cerita itu semuanya terkejut dan mati. Saya dan emak saya terus berlari balik ke rumah. Kerana terlalu penat sebaik saja sampai di rumah kami pun mati. Itulah kemalangan yang paling ngeri yang pernah saya lihat sebelum saya mati.

Monday, 8 October 2012

Scenario Berbeza Sekiranya Dato' Siti Berkawin Dengan Orang Lain.




Apakah nama anak perempuan mereka nanti?



1) kalau kawin dgn org Jepun, mereka akn namakan anaknya HONDA SITI

2) kalau Kawin dengan orang media, anaknya nanti bersama PUBLI SITI

3) Kalau kawin dengan developer, anaknya nanti bernama SITI SQUARE

4) Kalau dapat anak kembar, dua2 nanti namanya TWIN SITI

5) Kalau kawin dgn professor, anknya nnti dinamakan UNIVER SITI

6) Kalau kawin dgn pelakon filem Cathay Keris tahun 60an, nama anaknya nnt ialah SITI TANJUNG PAHANG

7) Kalau kawin dengan Menteri Pelancongan, nama anaknya nnt ialah SITI SITI MALAYSIA....

8) Kalau kawin dgn org TNB, anaknya nanti bernama ELEKTRIK SITI...... just 4 fun k !!

Friday, 5 October 2012

Jom Release Tention


SALAM.
Jom kita main 1 permainan
bergelak sebentar atau senyum sejenak.
release tention gitu~

i) Pilih bulan kelahiran anda:

  • Januari - Aku cinta
  • Februari - Aku gigit
  • Mac - Aku belasah
  • April - Aku peluk
  • Mei - Aku terhantuk
  • Jun - Aku terkentut depan
  • Julai - Aku menari dengan
  • Ogos - Aku pergi dating dengan
  • September - Aku lambai dekat
  • Oktober - Aku muntah depan
  • November - Aku jerit dekat
  • Disember - Aku terlanggar


ii) Pilih nombor hari jadi anda:

  • 1 - Mak aku
  • 2 - Komputer aku
  • 3 - Liverpool
  • 4 - Garfield
  • 5 - Musuh dalam selimut aku
  • 6 - Gangster
  • 7 - Handphone aku
  • 8 - Gerrard
  • 9 - Driver Bas
  • 10 - Semut
  • 11- Kawan baik aku
  • 12 - Polis
  • 13 - Taik kucing
  • 14 - Patung barbie
  • 15 - Lee Chong Wei
  • 16 - Mak Mertua aku
  • 17 - Mak tiri aku
  • 18 - Girlfriendaku/ Boyfriend aku
  • 19 - Makcik kantin
  • 20 - Sharifah Amani
  • 21 - Upin dan
  • 22 - Siti Nurhaliza
  • 23 - Spongebob
  • 24 - Cristiano Ronaldo
  • 25 - Bapuk/Maknyah
  • 26 - Kawan aku
  • 27 - Raja Lawak/Akademi Fantasia
  • 28 - Jiran aku
  • 29 - Orang gila
  • 30 - Taylor swift
  • 31 - Awek cun/ Jejaka tampan


iii) Pilih warna baju yang anda pakai skrg:

  • Putih - Sebab aku perasan cantik/hensem
  • Hitam - Sebab aku gila
  • Pink - Sebab aku suka single
  • Merah - Sebab mak aku suruh
  • Biru - Sebab aku tak tahan
  • Hijau - Sebab aku baik hati
  • Ungu - Sebab aku cemburu
  • Kelabu - Sebab bomoh suruh
  • Kuning - Sebab suka hati aku la
  • Oren - Sebab aku baru putus cinta
  • Coklat - Sebab aku tak tentu arah
  • Lain-lain - Sebab aku fikir aku hebat


** sambungkan tu..jadikan 1 ayat..

KONGSI-KONGSILAH JAWAPAN ANDA~
(JAWAPAN JUJUR BARU BEST) ~

p/s:buat slamber ja..x payah serius2....kita enjoy...